Цей хлібець не тільки шалено смачний, але і для фігурки буде дуже корисним. Адже це бездріжджовий хліб без борошна, що відразу позначиться на нашій вазі. Час приготування - 60 хвилин, а от задоволення від смаку - це надовго))
Спосіб приготування:
1. Якщо у вас в господарстві є силіконова форма для випікання - візьміть її. Якщо немає-не страшно, можна обійтися і звичайною. Просто доведеться її вистелити пергаментним папером (залишивши великі хвостики з боків) і трохи змастити маслом. У мисці змішуємо всі сухі компоненти. В окремій ємності змішуємо цукор (або будь-який інший підсолоджувач, який берете, а можливо і ні), масло і воду. Добре збиваємо і виливаємо в суміш сухих інгредієнтів. Дуже добре перемішуємо. Тут же перекладаємо тісто в форму, розрівнюємо. Залишаємо тісто години на два, якщо є можливість, то і на довше. Воно повинно стати дуже щільним і густим, тобто навіть у сирому стані поки ще невыпеченная буханець повинна прийняти форму.
2. Розігріваємо духовку до 175-180 градусів. Ставимо форму з тістом в духовку на середню грати. Печемо 20 хвилин. Тепер нам потрібно деко. Дістаємо форму, обережно перевертаємо її догори дном на деко і вилучаємо хліб. Ось чому на початку мова йшла про силіконовій формі, з неї вийняти полупропеченную буханець легше. Тепер назад ставимо деко з напівготові хлібом в духовку і печемо ще хвилин 30-40. Готовність хліба можна визначити, постукавши по ньому, звук повинен бути порожнистим. Обов'язково дати хлібу повністю охолонути перед вживанням.
|